• LOGIN
  • Du har inga produkter i varukorgen.

Ibland är det tvunget med snabba omställningar och snabbfotade okonventionella lösningar för att parera stora svängningar i rådande situationer.

HR är en stor del av en den dagliga verksamheten, allt från välmående för alla som arbetar i organisationen till utveckling av verksamheten, strategier som innefattar både de mjuka och hårda värdena och det är viktigt att extra insatser sätts in när de behövs, det är därför våra HR-omställningsrådgivare har en självklar plats som ett stöd i varje organisation.

Vi har länge arbetat med att sätta in rätt punktinsatser för att bidra till den långsiktiga utvecklingen, vi har nu färdiga resurser och expertis att erbjuda för att bidra till en välplanerad och en väl genomförd omställning runt om i Sverige.

Man kan faktiskt som arbetsgivare stärka sitt varumärke genom att verkligen satsa på sin omställningsprocess. Omställningar är självklart omtumlande och kan skapa oro, många frågor och ibland även frustration. Dock så har vi sett att med god planering, tydlig kommunikation och handlingsförmåga från arbetsgivare så kan hela omställningen leda till framtidstro och engagemang hos alla sidor av omställningsresultatet.

Vi kan bidra med allt från coaching, bollplank och en rådgivande roll till att vi driver processen i form av ansvarig. Educson jobbar med hela eller delar av processen, tillsammans diskuterar och resonerar vi oss fram till vilka insatser som passar bäst och kan ge bäst resultat hos just er.

Konkret så kan det handla om en halvdags rådgivning till att komma ut under viss period till att hålla i hela omställningsprocessen.

Kontakta Peter Östlund idag, för en förutsättningslös diskussion om era behov och stöd.

Peter Östlund, Tel 0708-11 49 40, peter.ostlund@educson.se

 

Kursplan

No curriculum found !
X